جشنواره عید فطر کوشاکار - ششمین جشنواره سالیانه فروش شرکت با تخفیفات و جوایز استثنایی تا 31 اردیبهشت ماهجشنواره عید فطر کوشاکار - ششمین جشنواره سالیانه فروش شرکت با تخفیفات و جوایز استثنایی تا 31 اردیبهشت ماه
  • شرایط تکرار نشدنی تخفیفات خرید تجهیزات شبکه و دریافت خدمات پشتیبانی فقط تا «31 اردیبهشت ماه»
  • تخفیفات استثنایی (بین 30%-10%) و پیشنهادات ویژه خدمات پشتیبانی اولیه رایگان در ششمین جشنواره سالیانه فروش کوشاکار
  • قرعه کشی گوشی Mate 50 Pro  و ساعت هوشمند Watch GT4 هوآوی
  • جهت کسب اطلاعات بیشتر در کانال تلگرام کوشاکار همراه ما باشیدو یا با واحد فروش (داخلی 1) تماس بگیرید.
  • ششمین جشنواره سالیانه فروش کوشاکار با تخفیفات استثنایی (بین 30%-10%) و پیشنهادات و جوایز ویژه از عید فطر تا پایان اردیبهشت ماه برگزار می گردد.
  • این تخفیفات ویژه فقط تا تاریخ «31 اردیبهشت ماه» معتبر خواهد بود و پس از آن قیمتها به حالت عادی برخواهد گشت.
  • جهت دریافت اطلاعات مربوط به جشنواره عید فطر، کانال تلگرام کوشاکار را دنبال نمایید و یا با واحد فروش (داخلی 1) تماس بگیرید.
نکاتی برای مدیریت شبکه کامپیوتری | tips to manage computer network effectively

۱۰ نکته برای مدیریت بهینه شبکه کامپیوتری

مدیریت بهینه شبکه های کامپیوتری 

راه حل شما به عنوان ادمین شبکه برای مدیریت بهینه آن چیست؟ از سیستم‌های مدیریت شبکه استفاه می‌کنید و یا ترجیح می‌دهید خودتان این کار را انجام دهید؟

در این مقاله 10 نکته در مورد مدیریت بهینه شبکه های کامپیوتری مطرح شده است. شما به عنوان ادمین شبکه می‌توانید قبل از تصمیم به خرید و استقرار یک سیستم مدیریت شبکه با توجه به این نکات، تصمیم بهتری اتخاذ کنید. همانطور که می‌دانید پیاده سازی سیستم‌های مدیریت شبکه کامپیوتری معمولا پرهزینه و زمان‌بر است، با توجه به این نکات اولیه می‌توانید در وقت و هزینه‌ی خود صرفه‌جویی کنید و در نهایت روش بهتری برای مدیریت شبکه سازمان خود انتخاب نمایید. 

شرکت کوشاکار نمایندگی تجهیزات شبکه هوآوی  ۱۰ مورد از اقدامات لازم برای مدیریت بهینه شبکه کامپیوتری را معرفی می کند:

1. یک لسیت موجودی از مهم‌ترین تجهیزات شبکه خود تهییه کنید:

نام این لیست را می‌توان "فهرست تجهیزات حیاتی زیر ساخت شبکه"  گذاشت. راه‌های متعددی برای تهیه چنین فهرستی وجود دارد؛ از جمله قدم زدن در اطراف و مستند کردن تجهیزاتی که دارید، تا نصب نرم افزارهایی که می‌توانند شبکه را اسکن کنند، تا تصویر واقعی از شبکه به شما بدهد. اگر شما بخواهید به صورت دستی (بدون استفاده از نرم افزارها) شبکه خود را بررسی کنید، از سوئیچ مرکزی شروع کنید و به مستند کردن آنچه به آن متصل است بپردازید. تجهیزاتی مانند سرورها، روترها، فایروال‌ها، سوئیچ های لایه توزیع و هر وسیله‌ای که شبکه و کاربران آن را فعال نگه می دارد را لحاظ کنید.

2. در فرایند کنترل خود تغییر ایجاد کنید:

هنگامی که بیشتر سیستم‌های مهم در شبکه خود را مستند کردید، به اجرای یک روش کنترل تغییرات که برای شبکه شما مناسب است بیاندیشید. دیده می‌شود که افراد از فرایندهای کنترل تغییرات شبکه موجود در شغل‌های قبلی خود تقلید می‌کنند یا کاری ابتدایی انجام می‌دهند که مدیرانشان را راضی کند. برای هر سیستم موجود در لیست حیاتی زیرساخت شبکه خود، باید به طور جداگانه گزارشی از تمام تغییرات و فردی که آن ها را انجام داده است، تهیه نمایید.

3. از استانداردهای انطباق Compliance Standards آگاه باشید:

بدانید که کدام تجهیزات، برای چه مدت، نیاز به نظارت دارند. قبل از نصب ابزارهای مدیریت شبکه، ببینید که آیا نیاز به پیروی از استانداردهای انطباق وجود دارد. این استانداردها شامل مواردی چون PCI، Sarbanes-Oxley و HIPAA می‌شوند. بعضی اوقات ادمین‌های شبکه به جهت انطباق با این استانداردها، سیستم‌های مختلفی خریداری می‌کنند. این ممکن است منجر به داشتن سیستم‌های مجزا برای انطباق با استانداردها و سیستم‌های مدیریت و عیب یابی شبکه گردد.

4. نقشه‍‌ای همراه با آیکون های وضعیت داشته باشید:

وقتی سیستمی برای مدیریت شبکه انتخاب می‌کنید، از توانایی آن برای ایجاد نقشه با آیکون‌های وضعیت اطمینان حاصل کنید. برای تمام تجهیزات شبکه‌ای که در فهرست حیاتی زیرساخت شبکه خود دارید، آیکون اضافه کنید. این نقشه را در جایی که تیم پشتیبانی شما جای گرفته است، نمایش دهید. بیشتر سیستم‌هایی که دارای قابلیت ارائه نقشه هستند، اجازه ورود متعدد را به کاربران می دهند تا امکان مشاهده نقشه‌ها در موقعیت‌های مکانی مختلف وجود داشته باشد.

5. به وابستگی‌ها توجه کنید:

در یک شبکه، بعضی سیستم‌ها به یکدیگر وابسته‌اند. اگر شما در حال نظارت از راه دور هستید و یک روتر در آن جا دچار مشکل شود، به شما هشدار داده می‌شود که روتر و تمام تجهیزات در آن مکان تحت نظارت شما، با مشکل مواجه شده است. برخی ابزارهای نظارت شبکه به شما امکان ایجاد وابستگی را می‌دهد تا هنگامی که یک روتر از عمل باز می‌ایستد، شما با مجموعه‌ای از هشدارها مواجه نشوید. شما تنها یک هشدار برای این که بدانید تمام سایت آفلاین شده است، دریافت می‌کنید که برایتان کافی است.

6. راه‌اندازی سیستم هشدار:

سیستم هشدار باید بر اساس ساعت های کارکرد کارکنان IT باشد. بیشتر شرکت ها از پشتیبانی ۲۴ ساعته برخوردار نیستند. اکثر شرکت های متوسط و متوسط به بالا، از پشتیبانی حضوری در طول روز و سیستم آماده برای پاسخ دهی (On Call) برای خارج از ساعت‌های اداری بهره می‌برند. تمام هشدارهای مربوط به مشکلات زیرساخت حیاتی شبکه باید به این کارمندان ارجاع شود. فرستادن هشدار به تیم مسئول سرور و برنامه‌های کاربردی هم در ساعت‌های اداری می‌تواند مفید باشد.

7. در مورد استانداردها و سیستم امنیتی دریافت اطلاعات شبکه تصمیم بگیرید:

هشداری که مشخص کند، سیستم نصب شده روی شبکه شما از کار افتاده و یا اینکه بار ترافیکی بالایی دارد، ضروری به نظر می رسد، اما این سیستم موقعی می تواند موثرتر باشد که بتواند دلایل احتمالی وجود مشکل را هم گزارش دهد. جمع آوری این اطلاعات با استفاده از یکی از پروتکل های مدیریت شبکه استاندارد مانند SNMP و WMI امکان پذیر است.

8. به دنبال گرفتن اطلاعات تکمیلی از همه سیستم‌های مهم و برنامه‌های کاربردی باشید:

زیاد شنیده می شود که مردم می گویند ما هشداری دریافت کردیم که شبکه با مشکلی مواجه شده است، اما اطلاعات کافی برای بررسی این که چه چیز باعث آن شده است، نداریم. حداقل کاری که در این شرایط بایستی انجام شود عبارت است از:

• به رویدادهای ذخیره شده روی تجهیزات شبکه و سرور ها توجه کنید. از داشتن فضای کافی برای ذخیره رویداد ها برای مدت زمان طولانی اطمینان حاصل کنید. اگر این کار ممکن نیست، از این اطلاعات به صورت مرتب پشتیبان گیری کنید. • گزارشی از ترافیک ورودی و خروجی تجهیزات شبکه موجود در فهرست حیاتی زیرساخت شبکه خود، تهیه کنید. از امکان ردیابی افرادی که به آن سیستم‌ها متصل شده‌اند و اطلاعاتی را که دانلود یا آپلود کرده‌اند، اطمینان حاصل کنید.

• در حالت ایده آل شما باید به صورت مرتب از اطلاعات مشخصی از برنامه‌های کاربردی گزارش تهیه کنید، برای مثال این که چه فایل‌هایی در فضای اشتراکی شما مورد دسترسی قرار گرفته است، چه درخواست‌هایی از پایگاه‌های داده انجام شده است و کدام صفحات از وب‌سایت شما بازدید شده‌اند.

9. مرز شبکه خود را فراموش نکنید:

بر روی اطلاعات ورودی و خروجی آن نظارت کنید. گاهی اوقات به فایروال ها و فیلترهای اینترنت بیش از حد اعتماد می‌شود. در حالی که اعتقاد بر این است که فایروال‌ها و فیلترها از اجزای حیاتی هر شبکه اند، اما بر روی اطلاعات ورودی و خروجی شبکه نیز بایستی نظارت صورت گیرد. این امربا بررسی جریان ترافیک شبکه و پیاده سازی سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) امکان پذیر خواهد بود.

10. سیستم یا فرآیندی برای پیگیری فعالیت های کاربران و تجهیزات شبکه داشته باشید.

در آخر، با داشتن سیستم نظارت و هشداردهی برای تمام تجهیزات شبکه موجود در فهرست حیاتی زیرساخت شبکه، باید به راه‌های شناسایی محل اتصالات در شبکه توجه کنید. راهنماهای بسیاری برای ردیابی میزبان‌های شبکه وجود دارد. امکان انجام این کار به صورت دستی با وارد شدن به سوئیچ‌ها و بررسی جداول آدرس MAC وجود دارد. تعدادی برنامه کاربردی برای انجام این کار بصورت اتوماتیک نیز به بازار آمده است که امکان جستجوی آسان آدرس MAC، آدرس IP و نام کاربری را فراهم می‌کند.

شرکت کوشاکار نمایندگی تجهیزات شبکه هواوی، برای نیل به هدف افزایش آگاهی مشتریان، به تهیه بلاگ هایی کاربردی در زمینه راهکارهای IT، معرفی تجهیزات شبکههواوی و ارائه راه حل هایی مفید برای مقابله با مشکلات روزمره شرکت ها با زیرساخت شبکه خود، دست زده است. امید است این اقدامات نیاز مخاطبان ما را در سطح استاندارد های جهانی مورد نظر شرکت هواوی اینترپرایز، تامین نماید.

منبع مقاله :  Ten things you need to do to manage your network effectively

 

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.